De ce trebuie sa avem grija la produsele cosmetice folosite pe animalutul nostru?

De ce trebuie sa avem grija la produsele cosmetice folosite pe animalutul nostru?

În ultimii ani, a avut loc un boom masiv în industria cosmeticelor naturale pentru animalele de companie. Din ce în ce mai mulți părinți de animale de companie optează pentru soluții mai sănătoase și mai durabile, cum ar fi șampoane și balsamuri naturale și organice pentru cei mai fideli prieteni ai lor.

 

După cercetări semnificative, credem că un produs natural eficient, va avea următoarele proprietăți:

 

  • Ingredientele naturale care sunt procesate folosind metode simple pentru a-și menține proprietățile naturale,
  • Ingredientele organice certificate, care sunt produse fără utilizarea anumitor substanțe chimice,
  • Alți compuși necesari pentru a face un șampon sau balsam eficient, cum ar fi surfactanti, emulgatori, emolienți și conservanți. Acestea ar trebui să fie derivate din ingrediente naturale sau să provină dintr-o listă aprobată de ingrediente sintetice.

 

Standardul natural și transparența este scopul nostru. Aproape toate ingredientele pe care le folosim în produsele noastre provin din surse botanice de cea mai înaltă calitate din UE și Japonia.

 

Articol

 

Din păcate, doar pentru că un produs pentru îngrijirea animalelor de companie este etichetat drept „natural” sau „organic” nu înseamnă că îndeplinește aceste criterii. Lipsa de reglementare în industria de îngrijire a animalelor de companie înseamnă că un produs care conține o proporție mare de substanțe chimice procesate și potențial toxice poate fi etichetat ca „organic” sau „natural”. Mulți producători includ doar o mică parte de ingrediente organice în produsele lor și susțin că sunt complet naturale. Se poate intampla de asemenea să ascunda complet lista de ingrediente de pe etichetă. Această publicitate înșelătoare este cunoscută sub numele de „greenwashing”.

 

Scopul substanțelor chimice folosite în șampoanele și balsamurile pentru animale este de a le transforma în produse eficiente, ușor de utilizat si de a avea un cost cat mai redus al fabricarii produsului. Toate acestea vin  adeseori în detrimentul stării pielii și sănătății animalului dvs. de companie. Cele mai dorite proprietăți ale șamponului sunt cele care curăță eficient blana, se clătesc ușor și lasă blana strălucitoare și elastică. Produsele pentru îngrijirea animalelor de companie se laudă adesea cu calități specifice, cum ar fi calmarea, descurcarea sau volumizarea.

 

Mulți dintre producătorii de cosmetice încă în acest moment caută cea mai simplă si ieftină modalitate de a formula un produs cu aceste proprietăți Aceasta este  prin utilizarea substanțelor chimice. Problema cu aceste substanțe chimice este că, deși pot fi eficiente pentru utilizarea imediată, au alte efecte nedorite pe termen lung.

 

Produsele de îngrijire a câinilor, cum ar fi șampoanele și balsamurile cu un nivel ridicat de concentrație chimică, pot lăsa pielea câinelui dumneavoastră iritabilă, roșie, mâncărime și predispusă la boli. Efectele secundare pe termen lung ale acestor produse pot include și afecțiuni de sănătate, cum ar fi alergii, cancer sau dezechilibre hormonale. Un exemplu este utilizarea parabenilor, folosiți în mod obișnuit ca un conservant chimic. S-a demonstrat că parabenii perturbă ciclul hormonal prin imitarea estrogenului și potențial creșterea riscului de cancer. Balsamurile comerciale folosesc, de asemenea, în mod obișnuit siliconi, care „acoperă” foliculul de păr dând un aspect fals de netezime și strălucire. Aceasta este doar o iluzie - siliconii sunt cei care sunt strălucitori și netezi, nu blana animalului dvs. de companie. În timp, acești silicoane se acumulează pe păr, mascând părul deteriorat și casant de dedesubt și înfundând porii pielii.